Karışık Pizza Nasıl Yapılır

Karışık Pizza Nasıl Yapılır

Malzemeler;
Karfer pizza hamuru için:
4-5 su bardağı un
2 yemek kaşığı instant kuru maya
1 yemek kaşığı şeker
Yarım yemek kaşığı tuz
2 su bardağı ılık su (470ml)
4 yemek kaşığı zeytinyağı

Pizzanın dibine serpmek için 2 yiyecek kaşığı mısır unu 
üzeri için:
Rendelenmiş mozzerela peyniri
Sucuk, mantar, zeytin

Pizza sosu
* 2 su bardağı domates sosu (ketçap değil)
* yada 4 yemek kaşığı domates salçası ve 1 çay bardağı su karışımı
* veya 3-4 adet rendelenmiş domates ve 1 yemek kaşığı domates salçası
Ve bu baharatlardan eklenir
Bir çay kaşığı kekik
Bir çay fesleğen
2 yiyecek kaşığı sıvı yağ
2 diş dövülmüş sarımsak

Hazırlanışı;
önce hamur için malzemelerin hepsini (msıcaklıkr unu hariç) bir kapta karıştırıp, yumuşak bir hamur harcı elde ediyoruz. Fazla yoğurmaya gerek yok 5 dakika ehil.
Ağzını streçle kapatıp 30 dakika mayalanmaya bırakıyoruz. Mayalanan hamuru iki eşit parçaya bölüp pizza tepsisinin büyüklüğünde açıyoruz (resimdeki tepsinin boyutu 40 santimetre). Her iki siniye birer yemek kaşığı mısır unu serpiyoruz ve açmış olduğumız hamur harcını üzerine yayıyoruz. Pizzanın hamur harcını pişerken fazla kabarmaması için çatalla her tarafını deliyoruz. önceden ısıtılmış 200 aşama fırında 10 dakika pişiriyoruz. Ayrıca sosu ve üzerinin malzemelerini hazırlıyoruz. Yarı pişen hamur harcını fırından alıp üzerine sosu kaşıkla sürüyoruz ve rendelenmiş mozzerela peynirini ve diğer üst malzemeleri dizip fırının alt katında ortalama 20 dakika pişiriyoruz yada kenarları kızarıncaya kadar. Dilimlemeden önce 5 dakika dinlendiriyoruz. Afiyetle yiyin.
Not: bu ölçülerden iki efsunk (8’er dilimlik) pizza çıkıyor

Share on Google Plus

About Unknown

0 yorum:

Yorum Gönder