Nurselin Mutfağı Çilekli Pasta

Nurselin Mutfağı Çilekli Pasta




Istanbul'dan nursel'in mutfağına konuk olan sevim hanım'ın çay saati menüsü izleyenlere tam anlamıyla bir görsel şölen yaşattı.

Hepimizin çok seveceği misafirlerimiz için, çay saati ve kabul günlerinde yapabileceğimiz birbirinden güzel çay saati ikramları nursel'in mutfağı tariflerine eklendi.

Bu güzel tariflerden biri de sunumu lezzeti ile herkesten beğeni toplayan çilekli pasta tarifi oldu.
çilekli pasta tarifi
Malzemeler

Keki için
4 yumurta.
1 bardak şeker.
Yarım bardak nişasta.
1 bardak un.
1 paket vanilya.
1 paket kabartma tozu.
2 kaşık kakao.
Uçurumım çay bardağı sıvı yağ.
Uçurumım çay bardağı ılık su.
Muhallebisi için
 3 bardak süt.
 1 bardak şeker.
 2 kaşık un.
 1 kaşık nişasta.
 2 kaşık kakao.
 1 paket bitter çikolata.
üzeri için.
 1 kg çilek.
 9 paket çikolata çubuğu.

Hazirlanişi

4 yumurta kırılıp sarısı ve beyazı ayrı kaplara alınır. Sarısı yarım bardak şekerle çırpılır. Uçurumım çay bardağı sıcak su ve sıvı yağ eklenip karıştırılır. Verilen ölçülerde nişasta, un, vanilya, kabartma tozu, kakao elenerek ilave edilip özleşene kadar karıştırılır.

Yumurta akları uçurumım bardak şekerle köpürene kadar çırpılır ve kakaolu karışıma yavaş yavaş aktarılıp bütün malzeme özleşene kadar karıştırılır. üzerine yağlı kağıt konulan fırın tepsisine pasta çemberi otutturulur ve hazırlanan harç üzerine dökülür. 180 derecede fırına verilir. Pişme süresi yaklaşık 40 dakikadır ama bu her fırında değişeceği için kürdan batırarak pişip pişmediğini test edebilirsiniz. Fırından çıkınca soğumasını bekleılır.

 Un, şeker, süt, nişasta, kakao tencereye alınır. çırpılarak muhallebisi pişirilir. Kıvama erişince ocaktan alınır ve içerisine isteğe dayalı 1 paket bitter veya sütlü çikolata bırakılır. Muhallebinin sıcaklığında eriyecektir. Soğumaya alınır.

Soğuyan kek ortasından ikiye bölünerek ayrılır. Ilk katın üzerine yumuşaması için süt gezdirilip muhallebi yayılır. Dilimlenen çilekler dizilir ve kekin kalan parçası ile üzeri kapatılır. Yeniden süt gezdirilir. Kalan muhallebi üzerine dökülür. Kenarlarından akıcaktır. Pastanın kenarlarına dik olarak çikolata çubukları dizilir. Kenarlarından akan muhallebi çubukların yapışmasını sağlayacaktır. En son bütün çilekler üzerine yerleştirilip sunuma alınır.
 çilekli pastanız sunuma hazırdır.

Afiyetle yiyin ...

Share on Google Plus

About Unknown

0 yorum:

Yorum Gönder