Nursel’in Mutfağı Çikolatalı Kokoşlar Tarifi
Malzemeler
1/2 su bardağı şeker (100 gr)
2,5 yemek kaşığı tereyağı (125 gr)
1 paket krema (200 gr )
4,5 su bardağı hindistan cevizi (280 gr )
300 gr sütlü çikolata
Bir çimdik tuz
Yapılışı;
Tereyağını tencereye koyarak ocakta eritmeye başlayın.Tereyağı eridikten sonrasında üzerine toz şekeri ilave edin ve karıştırın. üzerine krema ve tuzu ilave edin. Yapmış olduğunız karışım kaynadıktan sonra altını kapatın. üzerine hindistan cevizini ilave edip hepsini birlikte karıştırın. Derin kare bir kaba kenarlarından çıkacak şekilde yağlı kağıt yerleştirin. Tenceredeki karışımı yağlı kağıt koyduğunuz kaba dökün. Heryerinin eşit olması için kaşıkla bastırarak yerleştirin. Kenarlarında ki yağlı kağıdı üzerine kapatarak buzdolabına koyun. Bu sırada çikolataları benmari usulü eritmek için bir tencereye sıcak su koyup ocağa alın. Tencerenin üzerine cam bir kap sokup çikolataları içerisine koyarak eritin. Dolaba koyduğunuz çikolataların içi sertleşmiş ise ters çevirerek yağlı kağıda çıkarın. 2 parmak kalınlığında kesin. Kesilen her bir parçayı 2 yada 3’e bölerek yeniden kesin. Böldükten sonrasında erittiğiniz çikolataya batırıp çikolata ile kaplayın. Kapladıktan sonra çikolatalarının donması için birazcık bekletin. Donduktan sonrasında erittiğiniz çikolatalar dan çatalla alarak kokoşların üzerine ince ince dökerek servis edin. Afiyet olsun.
1/2 su bardağı şeker (100 gr)
2,5 yemek kaşığı tereyağı (125 gr)
1 paket krema (200 gr )
4,5 su bardağı hindistan cevizi (280 gr )
300 gr sütlü çikolata
Bir çimdik tuz
Yapılışı;
Tereyağını tencereye koyarak ocakta eritmeye başlayın.Tereyağı eridikten sonrasında üzerine toz şekeri ilave edin ve karıştırın. üzerine krema ve tuzu ilave edin. Yapmış olduğunız karışım kaynadıktan sonra altını kapatın. üzerine hindistan cevizini ilave edip hepsini birlikte karıştırın. Derin kare bir kaba kenarlarından çıkacak şekilde yağlı kağıt yerleştirin. Tenceredeki karışımı yağlı kağıt koyduğunuz kaba dökün. Heryerinin eşit olması için kaşıkla bastırarak yerleştirin. Kenarlarında ki yağlı kağıdı üzerine kapatarak buzdolabına koyun. Bu sırada çikolataları benmari usulü eritmek için bir tencereye sıcak su koyup ocağa alın. Tencerenin üzerine cam bir kap sokup çikolataları içerisine koyarak eritin. Dolaba koyduğunuz çikolataların içi sertleşmiş ise ters çevirerek yağlı kağıda çıkarın. 2 parmak kalınlığında kesin. Kesilen her bir parçayı 2 yada 3’e bölerek yeniden kesin. Böldükten sonrasında erittiğiniz çikolataya batırıp çikolata ile kaplayın. Kapladıktan sonra çikolatalarının donması için birazcık bekletin. Donduktan sonrasında erittiğiniz çikolatalar dan çatalla alarak kokoşların üzerine ince ince dökerek servis edin. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder