FINDIK EZMELİ KURABİYE
1,5 su bardağı un
Uçurumım su bardağı kakao
2 yemek kaşığı tereyağı
Yarım su bardağı toz şeker
1 adet yumurta
1 yiyecek kaşığı su
200 gram fındık kreması
Hazirlanişi
Un, kakao, yumurta, toz şeker, oda sıcaklığındaki tereyağı, 1 kaşık su ve yumurta karıştırılarak yoğurulur. Hamur 2 parçaya bölünür. Her 2 parça için 2 yağlı fırın kağıdı alınır. Hamur parçaları bu kağıtların üzerinde açılır. Fındık kreması hamurların üzerine sürülür. Hamurlar yağlı kağıt sayeinde rulo halinde sarılır ve böyle buzdolabına konarak yarım saat bekletilir. Dolaptan çıkınca bir parmak genişliğinde dilimlenir ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir. Kurabiyeler 180 dereceye ayarlanmış fırında 10-15 dakika kadar pişirilir.
0 yorum:
Yorum Gönder