Yakı Otu Çayı

Yakı Otu Çayı Almak İçin Tıklayınız...

Yakı Otu Çayı

Yakı otu çayı, Yakıotu, meragülü, Epilobium, Willow herb, Epilobe adları ile malum şifalı bir nebattır. Yakıotu, Küpeçiçeğigiller familyasından, nemli yerlerde yetişen, genellikle çok senelik, ender şekilde 1-2 senelik bir nebattır. Çiçekleri pembe veya kırmızı renklidir. Meyvesi uzunca bir kapsül şeklindedir. Yurdumuzda 21 türü vardır. Bitkide tanen yağı, müsilaj gibi vardır. Evde yapılan ilaçlarda, epilobium angustifolium, kıllı yakıotu, dağ yakıotu ve bataklık yakıotu kullanılır.
 
Yakı Otunun Faydaları: 
  • Yakıotu, kabızlık yapıcı özelliği ile ishali keser   
  • İdrar söktürücü özelliği vardır
  • Yaprakları yaraların üst kısmına konulursa, şişkinlik ve irinleri dağıtır
  • Bedende biriken zehirli maddelerin auta atılmasını olanağı sağlar
  • Prostat gelişmesini önlemeye destekçi olmaktadır.  
  • Bedende biriken zarar veren maddelerin vücuttan uzaklaştırmasına destekçi olmaktadır   
  • Öksürüğü giderici tesirleri ile astım ve boğmaca hastalıklarda iyi gelir
Yakı Otu Prostatit ve İyi Huylu Prostat Büyümesine ne türlü tesir etmekte

Yakı otu ile yapılan çaylar içilmeye başladığında, gevşeme ve rahatlık oluşmakta, bununla beraber prostat hastalarında ve yabancı hastalıklarda gece sıkça tuvalet ihtiyacında mühim bir azalma başlamaktadır. İdrar kesesi problemi yaşayıp operasyon olanlar bile bu çaydan fayda gördüklerine işaret eden açıklar vardır   
Cinsel İşlev Bozukluklarında Yakı Otu Yararları 
Prostat büyümesi sebebiyle cinsel istekte azalmalar yaşanabilir. Minik çiçekli söğüt nebatı erkeklerde cinsel fonksiyon geliştirmek amaçlı kullanışlıdır.  
Ürogenital Sistem Sıhhati amaçlı Yakı Otu Yararları 
Prostat ile beraber, bu ot ile bununla beraber böbrek, üretra ve mesane benzeri ürogenital sistemi meydana getiren uzuvları savunabilirsiniz. Bu nebat bununla beraber bayanlarda idrar yolları enfeksiyonlarının rehabilitasyonunda destekçi olmaktadır.
Yakı Otunun Zararları: 

Yakı otunun uyumlu kullanıldığında zararı bulunmaz. Fakat tavsiyenin haricinde çok kullanıldığı vaziyetlerde hemen yan etkisine rastlanır. Bir takım bünyelerde alerji yapabilir, bedende deri döküntüleri oluşabilir. Alerji nedenleri kokusundan ötürü olabilmektedir. 
Yakı Otu Ne Türlü Kullanılır: 
Yakı Otunun kurutulan kökleri ve yaprakları kullanılır. Köklerinin kaynatılmasıyla ele geçirilen çayı içilebilir veya gargara şekilde kullanılır. Haricen ise lapa haline sunulan yaprakları veya soyulmuş kökleri kullanışlıdır.  
Yakı Otu Çayı Hazırlama İçin; bir orta boy kaşık yakıotu, bir su bardağı kaynamış su ile demlenir. Su bardağının ağzı kapatılarak tahmini 10 dk demlenmeye bırakılır ve demlenince süzülür. Bayatlamamış şekilde demlenen çay, erken aç karnına ve akşam yemeğinden 1/2 saat öncesinde olmak üzere gün içerisinde 2 kez birer bardak içilir. Yakı otu çayı 2 haftadan sonra içilmemelidir.  2-3 gün ara sunmak gerekiyor. Yakıotu ısırganotu ile eşdeğer oranda karıştırılarak kullanılabilir. İtinalı ve gerçek biçimde yapıldığında faydalı olacaktır.

2. çay tarifi:
Çay hazırlamak : İnce kıyılmış ve kurutulmuş 1/2 orta boy kaşık minik çiçekli yakıotu, bir su bardağı kaynamış su ile haşlanır. Su bardağının ağzı kapatılarak tahmini 10 dk demlenmeye bırakılır, bu zaman bitiminde süzülür. Yepyeni demlenmiş çay, erken aç karnına ve akşam yemeğinden 1/2 saat öncesinde olmak üzere sadece gün içerisinde 2 kez birer bardak hazırlanarak içilir. Hastalığın tamamı ile iyileşebilmesi amaçlı, bu çayı uzunca bir zaman içmek gerekebilir. Öneri edilen kür zamanı 2 haftadır. Ardından 2-3 gün ara sunmak gerekiyor.

Yakı Otu Çayı Almak İçin Tıklayınız...

Share on Google Plus

About Unknown

0 yorum:

Yorum Gönder