Muhallebili Kadayıf
özellikle ramazan ayı sofralarının vazgeçilmezi kadayıf bu tarifte hiç olmadığı kadar leziz oldu. Benim şeklinde şerbetli tatlılardan çok sütlü tatlıları sevenler için kesinlikle denenmesi ihtiyaç duyulan bir tarif.
Herkesin ramazan ayını kutluyorum, hepimize hayırlı olsun.
Malzemeler;
350 g kadar tel kadayıf
3 yiyecek kaşığı tereyağ
5 yiyecek kaşığı toz şeker
1,5 su bardağı dövülmüş ceviz
Muhallebisi için;
1 lt süt
4 yemek kaşığı un
3 yiyecek kaşığı mısır nişastası
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 adet yumurta sarısı
1 paket sıvı krema(200ml)
Hazırlanışı;kadayıfı ince ince kırın(basit kırılması için 2 saat kadar dipfrizde bekletebilirsiniz). Teflon tencereye yahut genişçe bir teflon tavada tereyağını eritin ve şekeri, kadayıfı ekleyerek pembeleşinceye kadar kavurun. En son cevizi ilave edin ve bir müddet daha kavurup ocaktan alın. (kadayıfları ocaktan aldıktan sonrasında tencerede bırakırsanız kızarmaya devam edecektir o nedenle ya karıştırmaya devam edin veya bir kaba alarak soğumasını sağlayın)
Muhallebinin hazırlanışı; krema ve vanilya hariç bütün malzemeleri tencereye alarak karıştırarak pişiltihap. Muhallebi kaynadıktan 3 dakika kadar sonra ocaktan alarak 10-15dk soğumasını bekleyin. Hemen sonra vanilya ve sıvı kremayı ilave edin ve mikser desteğiyle pürüzsüz bir görüntü alana kadar 4-5 dakika süresince çırpın.
Yaklaşık 30cm çapında bir borcama kızartmış olduğunuz kadayıfların yarsıcaklıknı dökün ve borcamın tabanına güzelce yayın. üzerine hazırladığınız kremayı dökün ve en üste kalan kadayıfları serin. Tatlıyı soğuyana kadar beklemeye alın ve buzdolabına kaldırın.
Borcam seçimini yaparken daha büyük boy dikdörtgen borcam da kullanabilirsiniz. Kreması kalın olsun istiyorsanız verdiğim ölçüdeki borcam uygun geliyor.
Afiyet olsun..
Herkesin ramazan ayını kutluyorum, hepimize hayırlı olsun.
Malzemeler;
350 g kadar tel kadayıf
3 yiyecek kaşığı tereyağ
5 yiyecek kaşığı toz şeker
1,5 su bardağı dövülmüş ceviz
Muhallebisi için;
1 lt süt
4 yemek kaşığı un
3 yiyecek kaşığı mısır nişastası
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 adet yumurta sarısı
1 paket sıvı krema(200ml)
Hazırlanışı;kadayıfı ince ince kırın(basit kırılması için 2 saat kadar dipfrizde bekletebilirsiniz). Teflon tencereye yahut genişçe bir teflon tavada tereyağını eritin ve şekeri, kadayıfı ekleyerek pembeleşinceye kadar kavurun. En son cevizi ilave edin ve bir müddet daha kavurup ocaktan alın. (kadayıfları ocaktan aldıktan sonrasında tencerede bırakırsanız kızarmaya devam edecektir o nedenle ya karıştırmaya devam edin veya bir kaba alarak soğumasını sağlayın)
Muhallebinin hazırlanışı; krema ve vanilya hariç bütün malzemeleri tencereye alarak karıştırarak pişiltihap. Muhallebi kaynadıktan 3 dakika kadar sonra ocaktan alarak 10-15dk soğumasını bekleyin. Hemen sonra vanilya ve sıvı kremayı ilave edin ve mikser desteğiyle pürüzsüz bir görüntü alana kadar 4-5 dakika süresince çırpın.
Yaklaşık 30cm çapında bir borcama kızartmış olduğunuz kadayıfların yarsıcaklıknı dökün ve borcamın tabanına güzelce yayın. üzerine hazırladığınız kremayı dökün ve en üste kalan kadayıfları serin. Tatlıyı soğuyana kadar beklemeye alın ve buzdolabına kaldırın.
Borcam seçimini yaparken daha büyük boy dikdörtgen borcam da kullanabilirsiniz. Kreması kalın olsun istiyorsanız verdiğim ölçüdeki borcam uygun geliyor.
Afiyet olsun..
0 yorum:
Yorum Gönder