Kantaron Nedir? Kantaron Çeşitleri Nelerdir? Kantaron Ne İşe Yarar?

Kantaron Nedir? Kantaron Çeşitleri Nelerdir? Kantaron Ne İşe Yarar?

kantaron


Kantaron Nedir? Kantaron Çeşitleri Nelerdir? Kantaron Ne İşe Yarar?


Değerli okurlar merhaba;Bu yazımız da kantaron otu ile ilgili sizlere bilgiler vermek istiyorum.
Kantaron; otsu bir bitkidir. Yurt dışında aranan bir itkidir. Türkiye de bol olmasına rağmen son yıllarda adı duyulmaya başlanmıştır. İlaç sanayinde bir çok ilaç içerisinde kullanılmaktadır. Sert iklimlerde bile rahatlıkla yetişmektedir
Kantaron iki çeşittir;
* Sarı kantaron
*Kırmızı kantaron
Sarı Kantaron; Sinirsel hastalıklarda, psikolojik rahatsızlıklarda ve genellikle depresyonda kullanılır. Sarı kantaron otu kaynamış bir bardak suyun içine birkaç parça atıp 10 dk demlenmesini bekledikten sonra içilebilir. Çay olarak içildiğinde sinirleri gevşettiği gibi uyku problemlerine de iyi gelmektedir.
Kırmızı Kantaron; Kırmızı kantaron yaraların iyileşmesinde ve hücre yenilenmesinde çok etkili olan bir otumuzdur. Merhem haline getirilip, vucut dışındaki yaralara çiziklere ve vb şeylere uygulandığı takdirde çoğu zaman izini dahi bırakmayacaktır. Ve normal süresinden kat kat kısa bir zaman da iyileştiğini görebilirsiniz. Sarı kantaronda tarif ettiğimiz gibi çay haline getirilip içildiği taktir de mide ve bağırsak hastalıklarına çok iyi gelmektedir.Özellikle ünser'e çok iyi gelmektedir

Son dönem de kantaron yağı ön planda tutularak satış anlamın da ön pplana sürülmektedir. Fakat hiç birşeyde olmadığı gibi bu yağlarda gerçek ot parçasında gördüğümüz faydayı maalesef bu yağlarda göremeyeceğiz. O yüzden aktarlardan ot'un orjinalini temin edip kullanırsanız çok daha faydasını göreceksinizdir.Sağlıklı günler diler, mutlu olmanızı temenni ederim.

Share on Google Plus

About Unknown

1 yorum:

  1. Cildin sebum dengesini düzenleyen kantaron yağı ile üretilen %100 doğal kantaron sabunu sayesinde yağlı cilt sorunundan kurtulablirsiniz. Ben bizzat deniyorum ve şu ana kadar tam başarılı oldum. Kantaron sabunu konusunda soğuk prosesle üretilmiş doğal sabunları tercih etmenizde fayda var. Detaylar:
    https://www.naturasabun.com/urun/kantaron-sabunu/

    YanıtlaSil