NURSELİN MUTFAĞI SUFLE TARİFİ


NURSELİN MUTFAĞI SUFLE TARİFİ

Malzemeler:


250 g bitter çikolata.

4 kaşık un

5 kaşık şeker

 250 g tereyağ.

110 g toz şeker.

1 paket vanilya.

8 tane yumurta.

Süslemek için:

 pudra şekeri.


Yapilişi:

250 g bitter çıkolata benmari usulü buharda eritilir. Eriyince 250 g tereyağı ilave idilir.

8 adet yumurtanın sarısı ayrılır. 3 tanesinin akı başka bir kaba alınır ve köpürene kadar mikserle çırpılır.

Yumurta sarılarının olduğu kaba 110 g toz şeker eklenip mikserle köpürene kadar çırpılır. Eritilen çikolata ve tereyağ karışımı eklenmiş olur ve yine çırpılır. (hacmini yıtirmemesi için çok fazla karıştırmamak gerekiyor) köpüren 3 yumurtanın akıda karışıma ilave edilir.Sonmemesi için kaşıkla karıştırılır. 5 kaşık unu eklenmiş olur ve yeniden karıştırılır.

Oluşan harç sufle kaplarına konur. Dolapta 5-10 dakika bekletilir. 200 derecede önceden ısıtılmış fırına verilir. Pişme süresi 5-6 dakikadır fakat herkezin fırınının pişirme oranı farklı olduğu için başından ayrılmadan üstü kabarana kadar beklemenizi öneririz.

Pudra şekeri serpilerek sunuma alınır.

Afiyetle yiyin…





Share on Google Plus

About Unknown

0 yorum:

Yorum Gönder