NURSELİN MUTFAĞI ELMALI KOLAY PAY TARİFİ
Malzemeler;
6 tane baklavalık yufka
- 5 tane kırmızı elma
- 6 yiyecek kaşığı toz şeker
- 1 adet limon
- 1 çay bardağı kuru üzüm
- 2 yiyecek kaşığı ceviz içi
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 2 yiyecek kaşığı tereyağı
üzeri için:
- pudra şekeri
Hazırlanışı
– elmaları soyduktan sonrasında küp küp doğrayınız.
– arkasından elmaları bir tencereye koyunuz, şekeri, yarım limon suyunu ve kabuğunu rendeleyip tencereye eklayiniz.
– karışım hafifçe piştikten sonra bir kaba alıp tarçın, kuru üzüm ve cevizi ilave ettikten sonra harmanlayınız.
Ayrı bir yerde tereyağını eritiniz.
– 3 adet yufkayı dikdörtgen bir kabın alt kısmına yufkaların arasını erittiğimiz yağla yağladıktan sonra gelişi güzel yerleştiriniz.
– üzerine elmalı harcı yetiştiriniz.
– sonrasında geriye kalan 3 yufkayı yine aralarını yağlayıp yerleştiriniz.
– son olarak üzerine yine yağ sürüp 180 derecede fırına vererek pişiriniz.
– piştikten sonrasında üzerine pudra şekeri serperek servis ediniz.
– afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder