TRT1 PASTANE SAKALLI POĞAÇA TARİFİ

TRT1 PASTANE SAKALLI POĞAÇA TARİFİ

Araç-gereç listesi;
- 5 su bardağı ekmeklik un
- 25 gram yaş maya
- yiyecek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı tuz
- uçurumım çay bardağından fazla sıvı yağ

Içi için:
- maydanoz
- krem peynir
- kaşar peyniri
üzeri için:
- yumurta sarısı
- susam

Hazırlanışı;
– hamur için maya, 1 kaşık şeker ve ılık su karıştırılır
– başka kapta tuz, un, 1 kaşık şeker, yağ koyulup üstüne maya koyulur
– gerekirse su eklenip yumuşak hamur yoğrulur
– yoğrulan hamurdan ceviz efsunklüğünde bezeler alınıp yuvarlak yapılır ve tepsiye dizilir
– tepside 45-60 dakika mayalanan hamurun üzerine yumurta sarısı sürülüp susam serpilir
– poğaçalar 180 aşama sıcak fırında pişirilir
– maydanoz ince kıseneıp kaşar peyniri rendenin minik yerinden rendelenir
– pişen poğaça soğuyunca sandviç gibi bıçakla yarsıcaklıkna kadar enine kesilir ve içerisine krem peynir koyulur
– uç kısmının bazıları maydanoza bazıları rende kaşara batırılır
– sakallı dolapta saklanarak servis edilir
– afiyetle yiyin

Share on Google Plus

About Unknown

0 yorum:

Yorum Gönder