Yeşil Elma Kalburabastı Tarifi

Yeşil Elma Kalburabastı Tarifi

Malzeme sıralaması;
- 150 gram tereyağı
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 2 çorba kaşığı irmik
- 2 çorba kaşığı yoğurt
- 11 çorba kaşığı tepeleme un
- içi için ceviz

şerbet için:
- 3 su bardağı şeker
- 2,5 su bardağı su
- 1 dilim limon

Yeşil elma mutfağında oktay ustadan kalburabastı tarifi detayları sizlerle.
Hazırlanışı
– şerbet malzemelerini tencereye alınıp kaynatılır ve şerbet ocaktan alınıp ılımaya bırakılır
– karıştırma kabına oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı, zeytin yağı, yoğurt, yumurtayı alınır ve çırpma teliyle karıştırılır
– irmik ve 6 çorba kaşığı tepeleme un koyduktan sonra kabartma tozu eklenip karıştırılır
– kalan 5 kaşığı da unda eklenip hamur yoğrulur
– hamurdan ceviz efsunklüğünde parçalar alınıp yuvarlak yapılır ve rendenin soğan rendeleme kısmına hamur harcını koyup elimizle bastırıp hafifçe efsuntülür
– üzerine yarım cevizi ikiye kırıp koyulup hamuru katlanıp rulo yapılır
– yağlı kağıt serili tepsiye dizilip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirilir
– fırından çıkan sıcak tatlıya ılık şerbet verilir
– şerbetini çekince kalburabastı servis edilir
– afiyetle yiyin
Videomuz ekte olup iyi seyirler keyifli saatler dileriz...






Share on Google Plus

About Unknown

0 yorum:

Yorum Gönder